Stoffering Sioen


Bruggestraat 103 8930 Menen

Over Stoffering Sioen

Met meer dan 35 jaar stoffeerervaring van vader op zoon ben je bij Stoffering Sioen aan het juiste adres voor een vakkundige herbekleding van uw meubels. Stoffering Sioen heeft zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld en zal dit blijven doen met als doel alle stofferingen op wens en maat in eigen beheer te kunnen uitvoeren. Je kan er, naast de uitvoering van projectmeubilair en eigen ontwerpen van zitmeubelen op maat en wens, ook steeds terecht voor herstellingen, autobekleding en complete herstoffering van allerlei zitmeubelen.

Hoe het begon (lange versie)
De ervaring van Stoffering Sioen gaat terug tot het jaar 1978. In dat jaar startte Dirk Sioen zijn loopbaan als stoffeerder bij het toen zeer gerenommeerde "Renaissance NV" uit Ledegem. Het stond gekend voor hun stijlvolle klassieke zitmeubelen. Daar leerde Dirk alle kneepjes van het klassieke/ambachtelijke stoffeerwerk. Dirk heeft er vele stoelen en zetels voorzien van jutesingels en bonnellveren die vaak afgewerkt werden met klassieke siernagels.

In 2000 startte Dirk Sioen zijn eigen zaak in Heuvelland. Stoffering Sioen was in die beginjaren gekend voor vakkundige herstellingen zoals stiknaden herstellen, onderveringen vernieuwen, kussens hervullen met nieuwe mousse, enzovoort. Al snel startte Dirk ook met het herstofferen van allerlei volledige zitmeubels. Dit gebeurde afhankelijk van de vraag van de klant op ambachtelijke of moderne wijze.
Stoffering Sioen is voorstaander om steeds het beste en meest duurzame materiaal en de meest vakkundige technieken te combineren in één meubel.

Zoon Stijn Sioen hielp als tiener zijn vader met kleine taakjes zoals het ‘degarnieren’ of losdoen van de oorspronkelijke bekleding, het klaarzetten van de ondervering, verzagen van de mousse, etc. Niettegenstaande hij zijn bachelorstudies in 2006 met vrucht beëindigd heeft, vond hij geen voldoening in zijn ‘bureauwerk’. De vingers begonnen te jeuken en het respect voor het vakmanschap van zijn vader noopten hem ertoe om de opleiding meubelstoffeerder en de opleiding autobekleder te volgen.

Deze opleidingen hebben Stijn heel wat bijgebracht over het zitmeubel en de autobekleding op zich. Doch het inhoudelijke van de vorming stilde zijn honger niet om dezelfde vaardigheden van zijn vader te verwerven.

Zo nam Stijn bijgevolg in 2007 de beslissing om een kantoor job links te laten liggen en een job als stoffeerder in een gereputeerde zetelfabriek aan te nemen. Zo startte Stijn in 2007 als stoffeerder in "Jori NV" te Wervik. Jori behoort samen met Cassina, Rolf Benz, Durlet, Leolux en De Sede tot de Europese topspelers in de meubelindustrie. In een kleine vier jaar tijd schaafde Stijn er zijn kennis en vaardigheden bij, vooral in het stofferen van strak designmeubilair. Noem het gerust stoffering op design wijze.

De drang om zelf een eigen zaak te starten begon stilaan verder te rijpen. Na een lange zoektocht naar een geschikt en goedgelegen atelier vestigt Stijn zich eind 2010 in Menen. Het atelier bevindt zich op een steenworp van de autosnelweg A19 (Menen-Oost) en is uitermate vlot bereikbaar. Menen ligt bovendien slechts op zo’n 15 minuten van Ieper, Kortrijk en Roeselare.

De atelier is ingericht met alle klassieke als moderne benodigdheden die een vakkundig stoffeerder nodig heeft om zowel klassieke, moderne en designstoffering te kunnen uitvoeren.

Stilaan heeft Stijn de knepen van het vak, die hij zowel via zijn vader, via de gevolgde opleidingen en via de zetelfabriek opdeed, voldoende genoeg onder de knie om zelf op eigen houtje te gaan stofferen. Hij start begin 2011 met het herstofferen van stoeltjes, fauteuils, autozetels, ja tot zelfs complete salons. Stijn volgt dan ook nog de specialisatieopleiding “Capitonnage” om ondermeer klassieke zetels hun kenmerkende ‘knopen in ruitpatroon’ of “chesterfield look” te kunnen geven.

Eind 2012 volgde Stijn ook nog een opleiding “3D tekenen”. Deze biedt de mogelijkheid om volledige ontwerpen van nieuwe zitmeubelen op maat, eerst in 3D voor te stellen in een virtueel concept, inclusief de omgeving waar het meubel later moet pronken.

Eerst worden de gewenste zitmeubelen tot op de millimeter uitgetekend via 3D. Deze schets kan worden ingepast in een exacte virtuele kopie van de leefruimte. Zo is de zetel nooit te breed, te groot of te klein maar past hij volledig in de gehele ruimte. Na maat opname van ondermeer de gewenste zithoogte, zitdiepte en rughelling, alsook de keuze van hard en/of zachtheid van de mousse, wordt de 3D schets terug aangepast. Tenslotte wordt na goedkeuring van de klant in het atelier effectief gestart met het bouwen van het zitmeubel volledig op maat.

Stoffering Sioen heeft zich dus in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld en zal dit blijven doen met het als doel alle stofferingen op wens en maat in eigen beheer te kunnen uitvoeren. Je kan er, naast de uitvoering van projectmeubilair en eigen ontwerpen van zitmeubelen op maat en wens, ook steeds terecht voor herstellingen en complete herbekleding van allerlei zitmeubelen.

Stilaan wordt Stoffering Sioen bekender. In 2015 werd Stoffeerder Stijn Sioen verkozen tot 1 van de 10 laureaten in de nationale wedstrijd "Ambacht in de Kijker". Publicaties hieromtrent vind u hier:

Het Laatste Nieuws

Het Nieuwsblad

En ook horen op Jess FM

Deel gerust deze website en de facebookpagina zodat meer mensen het vakmanschap van Stoffering Sioen leren kennen!
De facebookpagina vind je vast op het internet terug. Like de facebookpagina om zo op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwigheden!

Diensten

Afwerking van leer
Bekleden
Kussens Op Maat
Reparaties
Restaureren
Stofferen
Verkoop van leer
Verkoop van stoffen
Zetels op maat

Onze locatie

Logo Stoffering Sioen

Stoffering Sioen

Stoffering Sioen


Bruggestraat 103 8930 Menen